go’ musik – let at spille

– for alle musiklærere

 

Sammenspil UDEN trommesæt. 3. – 7. klasse.

Er du af og til udfordret over at skulle aktivere 22-27 børn i musiktimerne med relevant indhold, og kunne du tænke dig en effektiv fremgangsmåde til at lave sammenspil?

Min fremgangsmåde til sammenspil på mellemtrinet er enkel, overskuelig og med et højt aktivitetsniveau, for alle elever på én gang. Hele klassen er aktiveret fra starten.

Sammenspil i skolen skal gribes rigtigt an. Hvis for mange elever skal vente for længe, bliver de utålmodige. Og det stresser instruktionen fra læreren, som igen gør eleverne mere utålmodige – og deres motivation falder.

For at komme godt i gang, arbejder jeg med utrolig effektiv fremgangsmåde: en slags ”3-trins-raket”, som hedder: Sang – Rytme – Akkorder. En sikker måde at få alle med fra starten!

På kurset skal vi spille og synge sange fra min bog Go´ musik let at spille 5, som netop har undertitlen Keep it simple. Sange med få akkorder, som er overskuelige at spille.

Jeg vil på kurset vise nogle enormt enkle bas- og guitar-figurer, som kan overføres direkte til eleverne.

Sammenspil uden trommesæt, klinger underligt i manges ører. Tag ikke fejl. Det virker! Og det virker fantastisk! Trommesættets rolle er overtaget af baljer, cajon, shakere, tamburiner og andet percussion. Bas, guitarer og keyboards spiller hver især deres små figurer, som tilsammen fungerer lækkert. Og nu med blokfløjter – det nye sort. 

Eksempel på rytmegruppe uden trommesæt:

Flere
kurser